Jaapani keiser tühistas haiguse tõttu ametlikud kohustused

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapani kroonprints Naruhito ja keiser Akihito tervitamas uusaastaparaadil osalejaid 2017. aasta jaanuaris.
Jaapani kroonprints Naruhito ja keiser Akihito tervitamas uusaastaparaadil osalejaid 2017. aasta jaanuaris. Foto: Kim Kyung-Hoon / Reuters / Scanpix

Jaapani 84-aastane keiser Akihito tühistas täna haiguse tõttu ametlikud kohustused, valitsuse teatel on haigusnähud seotud aju verevarustuse häiretega.

Akihito vapustas Jaapanit 2016. aastal, kui andis märku soovist vanuse ja terviseprobleemide tõttu ametist tagasi astuda.

Valitsuse esindaja teatel tekkis keisril esmaspäeva hommikul ootamatult iiveldus ja äge higistamine ning keisrinna Michiko kutsus viivitamatult arsti. Palee arsti teatel põhjustas haigusnähte ajuaneemia, mis nõuab täielikku puhkust ja põhjalikku arstlikku läbivaatust.

Akihito peaks troonilt lahkuma järgmise aasta 30. aprilli, päev hiljem saaks keisriks käesoleval hetkel 58-aastane kroonprints Naruhito.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles