Belgia politsei tabas haarangu käigus terrorirünnakut planeerinud abielupaari (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Belgia politseinik.
Belgia politseinik. Foto: Francois Lenoir / Reuters / Scanpix

Belgia esitas abielupaarile süüdistuse vandenõus pommirünnaku korraldamiseks Iraani pagulasorganisatsiooni konverentsile Prantsusmaal, teatas prokuratuur täna.

38-aastast Amir S-i ja 33-aastast Nasimeh N-i süüdistatakse katses korraldada möödunud laupäeval Pariisi Villepinte'i eeslinnas pommirünnak Iraani Rahvamodžaheedide konverentsile, teatas prokuratuur.

Mõlemad süüdistatud on Iraani päritolu Belgia kodanikud.

Prokuratuuri teatel oli paaril kaasas 500 g lõhkeainet TATP ja detoneerimisseade, kui politsei eriüksus nad Brüsseli elurajoonis kinni pidas. Paari väidetav kaasosaline on Prantsusmaal kinni peetud. Nende kontaktisik oli prokuratuuri teatel diplomaat Iraani Viini saatkonnas, kes vahistati Saksamaal.

Politsei korraldas laupäeval seoses vahejuhtumiga Belgias viis haarangut.

Opositsioonigrupp Iraani Vastupanu Rahvuslik Nõukogu süüdistab rünnakute planeerimises Teherani, kes organiseeris terroristide abistamise Euroopas ametis olevate diplomaatide poolt. Meediaväljaandele AFP saadetud avalduses kutsus opositsioonigrupp üles sulgema Iraani saatkonnad Euroopas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles