FBI vahistas USA iseseisvuspäeval pommirünnakut kavandanud mehe (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FBI vahistas terrorirühmituse Al Qaeda toetaja, kes planeeris pommirünnakut Clevelandi linnas.
FBI vahistas terrorirühmituse Al Qaeda toetaja, kes planeeris pommirünnakut Clevelandi linnas. Foto: Emmanuel Dunand / AFP / Scanpix

Täna teatas Ameerika Ühendriikide Föderaalne Juurdlusbüroo FBI, et vahistas terrorirühmituse Al Qaeda toetaja, kes plaanis 4. juulil Ohio osariigis Clevelandi linnas toime panna pommirünnaku.

Demetrius Nathaniel Pitts, kes kasutas ka nime Abdur Raheem Rafeeq, paljastas end salaagendile, kui rääkis oma plaanist täita kaubik või mõni teine sõiduk lõhkeainega. 

Mehe sõnul tahtis ta rünnaku suunata ülehomme toimuvate USA iseseisvuspäeva pidustuste ajal sõjaväelaste ja nende perekondade vastu.

«Tema soov: tappa sõjaväe isikkoosseis ja nende perekonnad,» sõnas FBI eriagent Steve Anthony.

FBI oli Pittsi jälginud mitme kuu vältel pärast seda, kui ta tegi avaldusi Al-Qaeda toetuseks ja väljendas vägivaldseid kavatsusi muu hulgas USA relvajõudude vastu, ütles Anthony.

Pittsi sotsiaalmeedia postitustes kutsuti moslemeid harjutama lahingut ning relvade ja lõhkeainete kasutamist.

«Tema Facebook postitused olid otse öeldes häirivad,» lisas Anthony.

FBI andmeil keskendus ta kohalikele sihtmärkidele.

Ametnike sõnul ei ole teada, kas tal oli võime pomme omandada või ehitada ning kas tal oli võrgustik Ühendriikides või välismaal.

Pittsile esitati süüdistus katses toetada välisriigi terroriorganisatsiooni.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles