Rootsi kontrollib novembrini Schengeni riikidest tulevaid lennu- ja laevareisijaid (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi politseinikud kontrollimas Taanist üle Öresundi silla riiki saabunud rongireisijate dokumente.
Rootsi politseinikud kontrollimas Taanist üle Öresundi silla riiki saabunud rongireisijate dokumente. Foto: Stig-Åke Jönsson / TT NEWS AGENCY / Scanpix

Kui seni kontrollis Rootsi piiripolitsei teistest Schengeni riikidest tulevate inimeste dokumente, kui nad sisenesid riiki maanteed pidi või rongiga, siis nüüdsest laiendati kontrolli ka lennu- ja laevaliiklusele.

«Passi või ID-kaarti tuleb näidata, kui saabuda mõne lennuga mõnest Euroopa Liidu riigist või reisida laevaga Rootsi või Rootsist ära. Liiklust ei hakata kontrollima pidevalt,» selgitas Rootsi riikliku piiripolitsei juht Patrik Engström SVT-le.

Dokumente hakatakse kontrollima kohe pärast lennukilt maha astumist.

«Me ei hakka suunama [lende] nii ümber, et inimesed satuvad üldisesse passikontrolli järjekorda. Piiripolitseinikud ootavad kohe, kui lennukist väljuda. Pole ka kindel, et kõiki inimesi lennukis kontrollitakse, vaid see sõltub natuke sellest, miks seda lennukit kontrollitrakse, kust see tuleb ning meie koormusest ja ressurssidest,» selgitas Engström.

Täiendavad kontrollid õhu- ja lennuliiklusele jäävad kehtima kõige kauem tänavu 11. novembrini.

Piirikontrolli maanteel ja raudteel viis Rootsi sisse 2015. aastal põgenikelaine tipphetkel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles