Pettunud mehhiklased otsustasid valida seni käimata tee

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehhiko presidendiks valitud Andrés Manuel López Obrador tähistamas üleeile valimisvõitu koos oma poolehoidjatega Zócalo väljakul México kesklinnas. FOTO: Pedro Pardo/AFP/Scanpix
Mehhiko presidendiks valitud Andrés Manuel López Obrador tähistamas üleeile valimisvõitu koos oma poolehoidjatega Zócalo väljakul México kesklinnas. FOTO: Pedro Pardo/AFP/Scanpix Foto: Pedro PARDO/AFP/Scanpix

Mehhiko presidendiks valitud Andrés Manuel López Obrador lubab teha lõpu korruptsioonile, tõmmata pidurit sõjas narkoäriga ja anda võimu riigis vaeste kätte.

Kannustatuna Mehhiko valijate vihast riigis lokkava korruptsiooni ja räige vägivalla üle on paljud presidendiks valitud vasakpopulisti Andrés Manuel López Obradori kangekaelseks nimetanud – ise võtab ta seda komplimendina.

«Ma olen kangekaelne. See on teada fakt,» kuulutas initsiaalide järgi hüüdnime AMLO saanud veteranpoliitik enne valimisi. «Sellesama veendumusega tegutsen ka presidendina – kangekaelselt, jonnakalt, järjekindlalt, hulluse äärel –, et juurida välja korruptsioon.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles