Aafrika Liit loob migratsiooniorganisatsiooni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aafrika Liidu tippkohtumine leidis aset eile Mauritaania pealinnas Nouakchottis.
Aafrika Liidu tippkohtumine leidis aset eile Mauritaania pealinnas Nouakchottis. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA / CHINE NOUVELLE/SIPA

Aafrika liidrid on loonud migratsiooniorganisatsiooni, et aidata koordineerida riikide rahvuslikke rändepoliitikaid.

Maroko teatas tänasel Aafrika Liidu tippkohtumisel, et liikmesriigid leppisid kokku Maroko pealinnas Rabatis paiknema hakkava migratsiooni- ja arengu organisatsiooni loomises.

«Aafrika liidrid on võtnud vastu otsuse anda selle uue organisatsiooni ülesandeks Aafrika riikide rahvuslike strateegiate harmoniseerimine ja läbisaamise parandamine (väliste) partneritega,» sõnas Maroko välisminister Nasser Bourita.

Maroko poolt välja käidud plaan tuleb ajal, mil Euroopa Liit arutab Vahemerd ületavate põgenike küsimust.

Siiski tõrjus Bourita Euroopa Liidu ettepanekut anda migrantidele võimalus taotleda asüüli niinimetatud ümberasumiskeskustest, mida soovitakse rajada eelkõige Põhja-Aafrikasse.

«Maroko lükkab keskuste rajamise idee tagasi, peame seda ebasoviaks. See on lihtne, edasiliikumist takistav lahendus,» sõnas välisminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles