Video: Tais koopasse lõksu jäänud lapsed leiti elusana (6)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile leiti üles Tai jalgpallipoisid, kes jäid koos oma treeneriga koobastesse lõksu.
Eile leiti üles Tai jalgpallipoisid, kes jäid koos oma treeneriga koobastesse lõksu. Foto: Handout / Reuters / Scanpix

Eile õhtul leiti elusana 12 last ja nende treener, kes jäid 23. juunil Tais koopasse lõksu.

Arvatakse, et 11–15-aastased poisid läksid koos jalgpallitreeneriga Tham Luang Nang Noni koopasse 23. juuni hilisõhtul. 12 ühe jalgpallimeeskonna poissi ja nende 25-aastane treener olid varemgi koobast uudistamas käinud. See paik on tuntud ja populaarne nii kohalike kui ka turistide hulgas.

Esimene kilomeeter koobast jätab oma kõrgete lagedega teatrilaadse mulje, kuid sügavamal muutuvad käigud kitsamaks ja kohalikud hoiatavad, et sinna pole turvaline minna, eriti vihmahooajal, mis tavaliselt algab juulis. Pole teada, miks poisid ja nende treener sinna uitasid.

Suurt päästeoperatsiooni takistas mitu päeva ränk vihmasadu, mis ujutas koopa üle ja blokeeris sissepääsu kambritesse, kus rühm arvati olevat. Eile teatas Chiang Rai provintsi kuberner paljude suureks kergenduseks poiste päästmisest mereväe tuukrite poolt.

«Me leidsime kõik 13 elusalt .... me hoolitseme ende eest, kuni nad liikuda suudavad,» lausus Narongsak Osottanakorn ajakirjanikele, kes tervitasid teadet spontaanse aplausi ja rõõmuhüüetega.

«Me viime neile toitu ja saadame sinna arsti, kes oskab sukelduda. Ma pole kindel, kas nad suudavad süüa, sest nad pole seda pikka aega teinud.» Laste ja nende treeneri seisund pole pärast pikki maa all veedetud päevi teada.

Teada pole ka see, millal poisid ja nende treener on võimalik koopast välja aidata. Kuna veetase on hetkel väga kõrgel ja vihmahooaja lõppu ei paista, oleks koopast pääsemine praegu võimalik vaid sukeldudes. 

Võimalik oleks ka poisid sukelduma õpetada, aga algaja jaoks võib koopast pääsemine osutuda väga keeruliseks, sest nähtavus on väga kehv. 

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles