Valge Maja: USA ei tunnusta Krimmi annekteerimist (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valge Maja kõneisik Sarah Sanders.
Valge Maja kõneisik Sarah Sanders. Foto: RS/MPI/Capital Pictures/Scanpix

Valge Maja teatas esmaspäeval, et Washington ei tunnusta Krimmi annekteerimist 2014. aastal ning Ühendriikide sanktsioonid Venemaa suhtes jäävad paika kuni poolsaar naaseb Ukraina koosseisu.

"Me ei tunnusta Venemaa katset annekteerida Krimm," ütles Valge Maja kõneisik Sarah Sanders ajakirjanikele. "Sanktsioonid Venemaa vastu jäävad kehtima seni, kuni Venemaa tagastab poolsaare Ukrainale."

USA president Donald Trump ei välistanud reedel nõustumist Krimmi poolsaare annekteerimisega Ukrainalt, kui ta kohtub 16. juulil Helsingis Vene riigipea Vladimir Putiniga.

Ajakirjanike küsimusele, kas ta kaalub -- nagu on räägitud -- loobumist Washingtoni vastuseisust 2014. aasta maahõivamisele, vastas Trump: "Peab vaatama."

Trump on korduvalt öelnud, et Venemaa tuleks tagasi võtta arenenud tööstusriikide blokki G7, kust ta Krimmi annekteerimise tõttu välja heideti.

Trumpi keeldumine kinnitamast Ühendriikide kauaaegset vastuseisu Venemaa sekkumisele Ukrainas jahmatab liitlasi enne juulikuist NATO tippkohtumist.

Nõustumine sellega, et Krimm ei lähe enam kunagi Ukraina kontrolli alla, oleks tohutu järeleandmine Venemaale, mis vaevleb oma tegude pärast karmide rahvusvaheliste sanktsioonide all.

Trump on juba ammu toetanud soojemaid suhteid Venemaaga ning Washingtonis resideeruvad Lääne diplomaadid on hakanud kartma suuri järeleandmisi Helsingis.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles