Jeemenis sai kahe päevaga rünnakutes surma üle 50 inimese (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeemeni valitsusmeelne võitleja laadimas kuulipildujat.
Jeemeni valitsusmeelne võitleja laadimas kuulipildujat. Foto: SALEH AL-OBEIDI / AFP / SCANPIX

Jeemeni lääneosas Hodeida sadamalinna lähistel hukkus üleeile ja eile vaenupoolte vastastikuses pommirünnakus 11 tsiviilelanikku ja 43 mässulist.

Jeemeni valitsusväed ning nende liitlased Saudi Araabia ja Araabia Ühendemiraadid (AÜE) pommitasid mässuliste positsioone Hodeida lähedal, aga pealetung linnale endale seisab, ütlesid valitsusallikad.

Haiglaallikate sõnul sattusid mässulised eile ja üleeile valitsusväe ja koalitsiooni pommirünnakute alla ning mõnes piirkonnas vastasid mässulised samaga. Sõjategevuses hukkus 11 tsiviilisikut ja 43 mässulist, ütlesid nad.

Sel nädalal asuti pommitama mässuliste positsioone Hodeidast lõunas Tohaytas, Beit al-Faqiyas ja Zabidis.

Kohalike elanike sõnul ründas koalitsioon mässuliste sõjalisi sõidukeid Zabidi lähistel, aga üks pomm tabas sõiduautot, kus istunud kolm tsiviilisikut hukkusid. Ülejäänud kaheksa hukkusid Tohaytas raketitules. Kohalikud elanikud pidasid seda mässuliste rünnakuks.

Hodeida on šiiamässuliste huthide käes 2014. aastast, kuid juunis alustasid valitsusväed AÜE ja teiste liitlaste toel pealetungi ning vallutasid linna lõunaservas asuva lennujaama.

Laupäeval teatasid valitsus ja AÜE, et pealetungis tehakse vaheaeg.

«Koalitsioon on peatanud 23. juuni pealetungi linnale ja sadamale nädalaks, et võimaldada ÜRO esindajal tagada Hodeidast tingimusteta taganemine,» ütles AÜE välisminister Anwar Gargash.

ÜRO hoiatab, et rünnak Hodeidale võib tuua kaasa humanitaarkatastroofi, sest sadama kaudu jõuab Jeemenisse 70 protsenti impordist ning ka humanitaarabi.

Saudi Araabia juhitav koalitsioon, kuhu kuulub ka AÜE, sõdib Jeemenis rahvusvaheliselt tunnustatud valitsuse poolel 2015. aasta märtsist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles