Indoneesia praamiõnnetuse ohvrite arv tõusis 70ni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indoneesia päästjad toovad veest välja praamiõnnetuse ohvreid.
Indoneesia päästjad toovad veest välja praamiõnnetuse ohvreid. Foto: EPA/Scanpix

Indoneesia ranniku lähistel sõitis eile karile praam 140 inimesega pardal. Indoneesia võimud teatasid täna, et hukkunud või kadunuks jäänud on 70 inimest.

Laeva KM Lestar kapten oli sunnitud praami kerekahjustuse tõttu teisipäeva pärastlõunal 300 meetri kaugusel Selayari saarest madalikule suunama. Praami pardal oli 140 reisijat ja kümneid sõidukeid. Selayar asub Sulawesi saare lähedal.

Lained pühkisid praami tekilt merre veokeid ja teisi sõidukeid ning päästjad püüdsid tormise mere kiuste veest inimesi päästa.

Indoneesia katastroofiameti teatel hukkus õnnetuses 29 inimest ning 41 on endiselt kadunud, päästetud on ligi 70 inimest.

Kapten suunas laeva sihilikult madalikule, et hoida ära suure arvu reisijate uppumist merel, teatas transpordiministeerium.

Praami pardalt tehtud pildil on näha reisijad, kes püüavad end külili vajunud laeval kinni hoida.
Praami pardalt tehtud pildil on näha reisijad, kes püüavad end külili vajunud laeval kinni hoida. Foto: Handout / AFP / Scanpix

Teade praamiõnnetuse kohta tuli päeval, mil Indoneesia ametivõimud lõpetasid kaks nädalat tagasi Sumatra saarel aset leidnud laevaõnnetuses kadunuks jäänud inimeste otsingud. 

18. juunil Toba järve laevaõnnetuses on kadunuks jäänud ligi 160 inimest. 

Mereõnnetused pole Indoneesias tavapäratud, kuna 17 000 saarest koosnevas arhipelaagis sõltuvad inimesed suuresti veetranspordist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles