Serbia ministrit seostatakse maffia ja mõrvaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petar Panići Facebooki kontol avaldatud foto, kus ta veedab aega koos praeguse Serbia presidendi Aleksandar Vučićiga.
Petar Panići Facebooki kontol avaldatud foto, kus ta veedab aega koos praeguse Serbia presidendi Aleksandar Vučićiga. Foto: Facebook

Petar Panić, keda tuntakse hüüdnimega Pana, on kuritegeliku mineviku ja suure sõpruskonnaga ühesilmaline Serbia gangster. Kuritegude ja Korruptsiooni Raporteerimise Võrgustik (KRIK) paljastas, et Panići kontaktid ulatuvad Serbias mõjuka ja vastuolulise terviseministri Zlatibor Lončarini ning ta on seotud Serbia maffia ühe võimsama grupeeringu, Zemuni klanniga.

Panić on mõistetud süüdi 16 kuriteos, mille ta pani toime 1990. ja 2000. aastatel, muu hulgas kallaletungis, relva ebaseaduslikus omamises ning liiklusõnnetuse põhjustamises. Varasematest juhtumitest on teada vähe, sest politseiandmeid kustutakse pidevalt. Siiski suutsid ajakirjanikud leida infot kahe kohtuprotsessi kohta, kus Panićit süüdistati kallaletungis, ja mis kinnitavad mehe seotust terviseminister Lončariga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles