Salisburys on kaks inimest tundmatu ainega kokkupuutumise tõttu haiglas (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannia uurib tundmatu ainega kokku puutunud inimeste haigestumise põhjust.
Suurbritannia uurib tundmatu ainega kokku puutunud inimeste haigestumise põhjust. Foto: Alexey Filippov / Sputnik / Scanpix

Suurbritannia politsei teatas täna, et kaks inimest on kriitilises seisundis Salisbury haiglas pärast kokkupuudet tundmatu ainega vaid paari kilomeetri kaugusel kohast, kus mürgitati endine Briti-Vene topeltagent Sergei Skripal ja tema tütar.

«Kaks patsienti saavad Salisbury piirkonnahaiglas ravi arvatava kokkupuute tõttu tundmatu ainega. Nad on kriitilises seisundis,» teatas Wiltshire'i politsei, lisades, et käsitleb seda tõsise vahejuhtumina.

4. märtsil viidi samas Inglismaa linnas haiglasse Sergei ja Julia Skripal ning Briti võimud teatasid hiljem, et neid rünnati närvimürgiga. Praeguseks on mõlemad tervenenud ning haiglast välja saanud.

Neljakümnendates eluaastates mees ja naine leiti 30. juunil teadvusetult Amesbury külas asuvast majast, mis on kümmekonna kilomeetri kaugusel Salisburyst.

Wiltshire'i politsei teatas, et kahtlustas esialgu nende haigestumist saastunud heroiini või kokaiini partii manustamise tagajärjel.

«Praegu võetakse uusi proove, et teha kindlaks nende inimeste haigestumiseni viinud aine ja me suhtume seda vahejuhtumit ümbritsevatesse asjaoludesse eelarvamusteta,» lisasid korrakaitsjad.

Politsei on eraldanud alad, kus haigestunud mees ja naine olid eelnevalt käinud ning tugevdanud julgeolekumeetmeid nii Amesburys kui ka Salisburys.

Inglise terviseameti teatel ei ole laiemale avalikkusele usutavasti olulist terviseriski.

Venemaa on eitanud seotust Skripalide mürgitamisega, mis põhjustas Moskva ja lääneriikide suhetes diplomaatilise kriisi ja viis diplomaatide vastastikuse väljasaatmiseni.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles