Grybauskaitė õnnitles Trumpi USA iseseisvuspäeva puhul

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika Ühendriikide valitsushoonete juures lehvisid lipud juba päev enne 4. juuli iseseisvuspäeva.
Ameerika Ühendriikide valitsushoonete juures lehvisid lipud juba päev enne 4. juuli iseseisvuspäeva. Foto: Mandel Ngan / AFP / Scanpix

Leedu president Dalia Grybauskaitė õnnitles enda ja Leedu rahva nimel Ameerika Ühendriikide presidenti Donald Trumpi USA iseseisvuse 242. aastapäeva puhul, vahendab BNS.

Grybauskaitė rõhutas, et USA rahva toetus Leedu vabadusele on leedulastele alati eriti kallis olnud, sõprus ja otsustavus tugevdada kahepoolseid suhteid aga tähtsaimaid prioriteete.

President märkis, et seistes täna silmitsi julgeolekuohtudega, toetab Leedu ühist otsustavust kaitsekulutuste suurendamiseks, igakülgse kaitsevalmiduse tagamiseks, NATO sõjalise võimsuse tõhustamiseks ning terrori ja hübriidohtude tõrjumiseks rohkemate ressursside eraldamist.

Riigipea rõhutas, et Leedu hindab suhtlust USA-ga energeetika-, äri-, kaitse-, sõjalise koostöö ja küberjulgeoleku valdkonnas. Presidendi sõnul on USA otsus jätta oma vägi Läänemere piirkonda mitte üksnes solidaarsuse tagatis, vaid tõhusa heidutuse märk ja Baltimaade julgeoleku pant.

«Leedu president loodab, et ühised pikaajalised eesmärgid ja huvid aitavad leida vastuseid tänapäeva väljakutsetele, tagades vastastikku kasuliku koostöö arengu, avades Leedu ja USA kodanike ees veelgi rohkem võimalusi oma riikide tugevdamiseks, innustades nende majanduskasvu ja toetades vabaduse väärtusi,» seisis teates.

Kolmteist toonast Briti Põhja-Ameerika kolooniat kuulutasid end 4. juulil 1776 iseseisvaks ja moodustasid Ameerika Ühendriigid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles