Vaata graafikut: miks on Tai poiste koopast välja toomine nii keeruline

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sissepääs Tham Luang koopasse Chiang Rai provintsis Tais.
Sissepääs Tham Luang koopasse Chiang Rai provintsis Tais. Foto: EPA/Scanpix

Poiste väljatoomise teeb keeruliseks nende asukoht. Väljasaamiseks tuleks poistel sukelduda koobastikus, kus on ohtlik isegi kogenud eriväelastel.


Ükski 12 poisist ei oska ujuda, mis teeb olukorra eriti keeruliseks. Samuti tuleb neid õpetada sukeldumisvarustust kasutama. 

Poiste ujuma ja sukelduma õpetamist alustatakse tõenäoliselt täna või homme. Seejärel ootab neid ees neli tundi kestev teekond läbi mudase vee. 

Arvatakse, et 11-15 aastased poisid läksid koos jalgpallitreeneriga Tham Luang Nang Noni koopasse 23. juuni pärastlõunal. 

See on kohalike seas tuntud ja populaarne turistide ka hulgas. Esimene kilomeeter koobast jätab oma kõrgete lagedega teatrilaadse mulje, kuid sügavamal muutuvad käigud kitsamaks ja kohalikud hoiatavad, et sinna pole turvaline minna, eriti vihmahooajal, mis tavaliselt algab juulis. Pole teada, miks poisid ja nende treener sinna uitasid.

Tunnid hiljem teavitas kohalik pargivaht ametivõime, sest märkas, et jalgrattad olid kaitseala sulgemisajal ikka seal. Veidi pärast seda algasid otsingu-ja päästetööd.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles