Hiina president: kohtun Putiniga juuli lõpus (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene riigipea Vladimir Putin ja Hiina president Xi Jinping 8. juunil Pekingis.
Vene riigipea Vladimir Putin ja Hiina president Xi Jinping 8. juunil Pekingis. Foto: Sergey Guneev / Sputnik / Scanpix

Hiina president Xi Jinping ütles täna, et võib sel aastal Vene presidendi Vladimir Putiniga veel mitu korda kohtuda. Esimene kohtumistest leiab aset juuli lõpus BRICS-i tippkohtumisel Lõuna-Aafrika Vabariigis.

«Tänavu tuleb mul veel palju võimalusi kohtuda president Putiniga, näiteks veel selle kuu lõpus osaleme ühiselt BRICS-i tippkohtumisel Lõuna-Aafrika Vabariigis. Vahetame õigeaegselt mõtteid Vene-Hiina suhete üle ja paneme koos paika edasised koostööplaanid, et hoida meie suhted õiges sängis,» ütles Xi Pekingis kohtumisel Vene föderatsiooninõukogu esinaise Valentina Matvijenkoga.

Ta tõdes, et Vene-Hiina suhetel on eriline iseloom ja need ei muutu.

«Hiljuti oli mul väga meeldiv võimalus võõrustada Pekingis lugupeetud härra Putinit tema riigivisiidil Hiinasse. Osalesime koos ka Shanghai koostööorganisatsiooni (SCO) tippkohtumisel Qingdaos. Selle visiidi käigus korraldati väga sisukaid üritusi, muu hulgas andsin talle üle meie esimese riikliku aumärgi, Sõpruse ordeni. See näitab ilmekalt Vene-Hiina suhete kõrget taset ja erilist iseloomu, mis tegelikult ei muutu,» ütles Xi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles