WhatsAppi vahendusel edastatud valeinfo tõttu on Indias tapetud üle 20 inimese (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
WhatsAppil on Indias üle 200 miljoni kasutaja ning see on ettevõtte suurim turg.
WhatsAppil on Indias üle 200 miljoni kasutaja ning see on ettevõtte suurim turg. Foto: Dado Ruvic / Reuters / Scanpix

Nutitelefonidega levitatud kuulujuttude põhjal on Indias viimastel kuudel tapetud üle 20 inimese. Väidetavalt olid tapetud kas lapseröövijad, vargad või seksuaalkurjategijad.

Rünnakute sihtmärgiks on reeglina inimesed, keda kohalik kogukond pole omaks võtnud. Valitsus on olukorra lahendamisega raskustes ning teavitamiskampaaniad pole toiminud, vahendab AFP.

Sõnumirakendusfirma WhatsApp teatas täna, et rakenduse kaudu levitatud valeinfost tingitud hiljutised lintšimisjuhtumid Indias on õõvastavad.

Selle taustal süüdistas India eile WhatsAppi vastutustundetuses.

Elektroonika ja infotehnoloogiaministeerium väljendas karmis avalduses valitsuse mittenõustumist WhatsAppi juhtkonna tegevusega seoses vastutustundetute ja plahvatusohtlike sõnumitega.

«Valitsus on edastanud selge sõnumi, et WhatsApp peab rakendama selle ohu lõpetamiseks otsekohe meetmeid,» sõnas ministeerium.

WhatsApp vastas kirjas India valitsusele, et hoolib sügavalt inimeste turvalisusest ja astub samme valeuudiste ja pettuste leviku vastu.

«Need kohutavad vägivaallaktid tekitavad meis õõvastust ning tahtsime kiirelt vastata nendele väga tähtsatele küsimustele, mis te tõstatasite,» kirjutas WhatsApp.

Ettevõtte sõnul töötatakse koos India uurijatega probleemi paremaks mõistmiseks ning soovimatute sõnumite leviku piiramiseks püütakse leida võimalust.

WhatsAppil on Indias üle 200 miljoni kasutaja ning see on ettevõtte suurim turg. WhatsAppi emafirma on Facebook.

WhatsApp kavatseb käivitada Indias rahvaturvalisuse kampaania. Politsei püüab teavitada inimesi WhatsAppi väärkasutamise ohtudest.

«Usume, et valeuudised, desinformatsioon ning pettuste levitamine on asjad, millega on kõige parem tegutseda kollektiivselt: valitsuse, kodanikuühiskonna ja tehnoloogiafirmade koostöös,» kirjutas WhatsApp.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles