Läti tervishoiutöötajad streigivad palgatõusu nimel

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti meditsiinitöötajad alustasid eile streiki.
Läti meditsiinitöötajad alustasid eile streiki. Foto: diena.lv

Läti meditsiinitöötajad jätkavad eile alustatud kahepäevast streiki palga tõstmise nimel.


Läti tervishoiu- ja sotsiaaltöötajate ametiühingu korraldatud streigist võtab hinnanguliselt osa 23 organisatsiooni 1022 liiget, vahendas leta.lv.

Ametiühingute ja valitsuse esindajate vahelised läbirääkimised palgatõusu üle aga edu ei toonud, sest keskvõimu esindajad keeldusid ülemaailmsele finantskriisile, kõrgele inflatsioonitasemele ja majanduskriisile viidates riigieelarve kulutusi tõstmast.

Kõige rohkem mõjutab meditsiinitöötajate kahepäevane streik Gailezersi haiglat. Streigi ajal töötavad Riia, Rēzekne, Liepāja, Daugavpilsi, Salduse ning teised rajoonihaiglad ning onkoloogiakeskused valverežiimil, välja arvatud vastuvõtu-, reanimatsiooni- ning vereülekandeosakonnad.

Meditsiinitöötajad üritavad streigiga juhtida avalikkuse ja poliitikute tähelepanu tervishoiusektoris valitsevatele probleemidele. Streiki toetas 46st tervishoiu- ja sotsiaaltöötajate ametiühingu nõukogu liikmest 30.

26. oktoobril korraldasid tervishoiusektori töötajad hoiatusstreigi, mille käigus nõuti keskmise palga tõstmist 389-le Läti latile, kuid peaminister Ivars Godmanis ja tervishoiuminister Ivars Eglitis pole ametiühingute nõudmistele vastu tulnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles