Mladic soovis maasikaid ja vene kirjandusklassikat

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Radovan Karadzic (vasakul) ja Ratko Mladic aastal 1993.
Radovan Karadzic (vasakul) ja Ratko Mladic aastal 1993. Foto: SCANPIX

Pärast 16 tagaotsitavana veedetud aastat lõpuks trellide taha saadetud Ratko Mladic sai vanglas süüa maasikaid ja lugemiseks Vene kirjandusklassikat, teatab uudistevõrk AFP viitega anonüümsetele allikatele Serbia sõjakuritegude kohtus.


Bosnia sõja ajal korda saadetud tegude eest hüüdnime Balkani lihunik teeninud Mladic on sama allika teatel avaldanud ka soovi külastada oma 1994. aastal 23 aasta vanuselt enesetapu sooritanud tütre hauda Belgradi surnuaial.

Kui Mladic palus maasikaid, siis talle neid ka natuke toodi. Samuti toodavat talle homme palutud Vene kirjandusklassikat – Turgenevi, Tolstoi ja Gogoli teoseid – ning kongi telekas.

AFP allika kirjelduste kohaselt on vanglablokk, kus hoitakse sõjakuritegudes kahtlustatavaid, Serbia vanglate keskmisest mõnevõrra luksuslikum ja viidi hiljuti vastavusse rahvusvaheliste standarditega.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles