Vantaa lennujaamas algas täna äkkstreik

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helsingi-Vantaa terminal
Helsingi-Vantaa terminal Foto: SCANPIX

Helsingi-Vantaa lennujaama pagasitöötajad alustasid täna õhtul ootamatult streiki, põhjustades lendude ärajäämisi ja hilinemisi.

Osa Soome Lennundusliitu kuuluvate Barona ja ISSi töötajatest lahkusid ilma eelneva hoiatuseta täna pärastlõunal kella poole nelja paiku töölt, vahendab Yle.fi.

Streik mõjutab Lufthansa, Finnairi, Blue1 and SASi lende.

Kuigi mõned töötajad jätkavad tööd, on lennujaam ummistunud pagasi kättesaamist ootavatest reisijatest.

«See ebaseaduslik streik tuli meile täieliku üllatusena ja me ei tea, millist mõju see avaldab,» ütles Finnairi kommunikatsioonijuht Inka Ikonen. «Mõju ulatus sõltub sellest, kaua streik kestab.»

Finnair teatas hiljem, et pagasitöötajate streigi võisid esile kutsuda läbirääkimised neile võimaldatavate lennupiletite soodustuste teemal.

Paljud lennud hilinevad streigi tõttu ning kaks SASi ja üks Finnairi lend jäid ära. Finnair avaldas lootust, et homme hommikuks on streik läbi. Ka Barona esindaja Juha Martikainen kinnitas, et homme jätkavad firma alluvad normaalselt tööd.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles