Obama hoiab edu McCaini ees

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA demokraatide presidendikandidaat senaator Barack Obama edestab oma vabariiklasest pearivaali senaator John McCaini teist päeva järjest seitsme protsendipunktiga Reuters/C-SPAN/Zogby küsitluse edetabelis.

 

Obama toetajaid on tänaste tulemuste järgi 50 protsenti, McCain aga peab leppima vaid 43 protsendiga, vahendas Reuters. Telefoniküsitluse veamarginaal on 2,9 protsenti. Sama küsitluse eilsete tulemustega võrreldes pole olukord palju muutunud.

Illinoisi mustanahalise senaatori positsioonid on kindlad ka mitmes kaalukeeleks olevas valijategrupis: tema edu näiteks nn sõltumatute seas on 15 protsendipunkti, naiste seas 9 protsendipunkti ja katoliiklaste seas samuti 9 protsendipunkti, meeste seas on tema toetus samuti 5 protsendipunkti võrra suurem.

Obama juhib eraldi võttes ka kõigis eagruppides ja erineva sissetulekuga valijarühmade seas, välja arvatud kõige rikkamad, kes teenivad rohkem kui 100 000 dollarit aastas. Vietnamis aastaid sõjavangis istunud endine mereväe hävituslendur McCain jääb maha isegi nende hääletajate võrdluses, kelle pereliikmed teenivad relvajõududes. Suur on tema kaotus ka hispaaniakeelse elanikkonna seas.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles