Austrias astusid kohtu ette paremäärmusliku liikumise liikmed (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austria politseinikud.
Austria politseinikud. Foto: Ronald Zak/AP/Scanpix

Austria paremäärmusliku Austria Identitaarne Liikumise (IBÖ) liikmed astusid kolmapäeval kohtu ette, kus neid süüdistati kuulumises rassistliku ideoloogia levitamisele pühendunud kuritegelikku organisatsiooni.

Kohtu alla anti 10 IBÖ liidrit ja seitse tavaliiget. Neile esitati süüdistus vihale õhutamises, vara kahjustamises ning provokatiivses käitumises, mille eesmärk oli levitada rassistlikku ideoloogiat.

Prokurörid tõid eraldi esile juhtumi 2016. aastal, kui süüdistatud murdsid sisse Rohelise Partei harusse Grazi linnas ning veeretasid katusel lahti loosungi «Islamiseerimine tapab».

Aasta hiljem tegid nad sama Viinis asuva Türgi saatkonna katusel. Tollal ütles loosung: «Erdoğan, vii oma türklased koju».

Prokuröride hinnangul lõikas rühmitus «kasu Austria ühiskonnas kasvavast hirmust äärmusislamistide terrorirünnakute» ees, tõmbas selles kontekstis võrdusmärgi «islami ja islamistliku terrori» vahele ning kujutas moslemeid potentsiaalsete terroristidena.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles