Medvedev: Gaddafi kaotas legitiimsuse ja peab lahkuma

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Medvedev Prantsusmaal Deauville’is.
Dmitri Medvedev Prantsusmaal Deauville’is. Foto: SCANPIX

Venemaa presidendi Dmitri Medvedevi sõnul on Liibüa diktaator Muammar Gaddafi kaotanud legitiimsuses ja peab seetõttu tagasi astuma.

Medvedev ütles eile G8 riikide kohtumisel Prantsusmaal Deauville’is, et Venemaa on huvitatud Liibüa püsimist iseseisva ja tervikliku riigina, vahendas RBK.

«Me oleme alati toetanud selle probleemi rahulikku lahendamist läbirääkimiste ja võimalikult laiaulatuslike konsultatsioonide teel,» rääkis Vene riigipea.

Ta lisas, et Venemaa on kaalunud rahuliku reguleerimise võimalusi võimuesindajatega Liibüas ja opositsiooniga Benghazis. «Arvan, et see on igal juhul kasulik, kuna aitab meil töötada välja ühise suhtumise,» rääkis ta.

Medvedev otsustas saata Liibüasse oma eriesindaja Aafrika riikides Mihhail Margelovi. Tema ülesandeks saab olema «Venemaa võimaluste realiseerimine konflikti reguleerimisel».

Margelov külastab pealinna Tripolit ja opositsiooni nn pealinna Benghazit.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles