Riia lennuväljalt enam kui miljon eurot varastanud mehed võtsid süü omaks

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osa rahast sokutasid Riia lennujaamas tegutsenud vargad naisreisja pagasisse, et jälgi segada.
Osa rahast sokutasid Riia lennujaamas tegutsenud vargad naisreisja pagasisse, et jälgi segada. Foto: Caro / Scanpix

Lätis võtsid kaks Riia lennujaama töötajat kohtus omaks, et nad varastasid  Austria panka teel olnud rahasaadetisest 1,2 miljonit eurot (ligi 19 miljonit Eesti krooni).

Kaks Riia lennujaama töötajat, 1978. aastal sündinud Martins Briksnis ja 1976. aastal sündinud Andrejs Jermakovs võtsid kokkuleppemenetluse käigus süü omaks, kirjutab Leta.

Mehi süüdistatakse selles, et nad varastasid Parex pangalt 1,2 miljonit eurot (ligi 19 miljonit Eesti krooni).

 Riiast Viini suundunud lennukist varastati raha, mis oli teel Austria panka Raiffeisen Zentralbank. Lennukiga saadeti Viini 4,4 miljonit eurot (ligi 70,4 miljonit Eesti krooni), kuid Austrias selgus, et üks kottidest oli lõhutud ja seal olnud raha kadunud.

300 000 eurot ligi (4 800 000 Eesti krooni) leiti ühe naisreisija pagasist, kes selle politseile üle andis. Naist ei kahtlustata, kuna väidetavalt panid vargad raha tema pagasisse jälgede kõrvale juhtimiseks.

Enamik varastatud rahast saadi kätte pärast seda, kui oli kinni peetud kaks lennujaama töötajat, kel oli juurdepääs reisijate pagasile.

Lisaks kahele lennuvälja töötajale on kohtu all ka ühe mehe abikaasa, keda süüdistatakse kuriteo varjamises, sellele kaasaaitamises ja sellest teatamata jätmises.

Naine ei võtnud süüd omaks ja kohus hakkab arutama tema vastu esitatud süütõendeid.

Jermakovsi venna sõnul polnud naisel aimu, kust raha pärit on. Sama kinnitas ka naise abikaasa, varguses süüdistatav Andreis Jermakovs.

Mehi süüdistatakse grupiviisilises varguses ning süüdimõistva otsuse korral võib neid karistada 3- kuni 15-aastase vangistusega.

Mehed peavad Parex pangale tagastama 10 000 latti (220 000 Eesti krooni) ning üks neist, Jermakov on asunud juba oma osa tagasi maksma ning teine mees hakkab seda tegema lähiajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles