Prantsuse meremehed sattusid piraatide küüsi

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nigeeria naftapuurtornid..
Nigeeria naftapuurtornid.. Foto: Reuters / Scanpix.

Kameruni ranniku juures Guinea lahes tungis hambuni relvastatud jõuk naftatööstuse abilaevale ning võttis pantvangi kümme töölist, kelle seas olid valdavalt prantslased.

 

Prantsuse välisministeeriumi andmetel rööviti puksiirlaeva Bourbon Sagitta pardalt kuus selle riigi kodanikku, aluse omanikud olid varem teatanud aga seitsmest prantslasest, vahendas AFP. Lisaks olevat kompanii teatel laevalt kaasa viidud kaks kamerunlast ja üks tuneeslane.

Nigeeria piiri lähedal viibinud laeva pardale tungisid kahe kaatriga saabunud piraadid öösel, kui käis parajasti toornafta pumpamine ühele tankerile. Bourbon Sagitta pardal viibinud meestest viiel õnnestus pääseda röövlite käest. Esialgsetel andmetel keegi viga ei saanud haarangus.

Kameruni pealinnas Yaoundes viibiv diplomaat ütles, et naftaväljadel kasutatav puksiirlaev töötas naftagigandi Total teenistuses.Tema sõnul toimus öine rünnak Bakassi poolsaare lähedal ning sarnanes kallaletungidele, mida harrastavad Nigeeria piraadid naftaväljadel Nigeri jõe deltas. Total peab viimastel andmetel Pariisis kriisikoosolekut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles