Ajaleht: Mladic elas tegelikult Belgradis

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lazarevo küla sildile on pandud paber kirjaga «Ratko kangelane».
Lazarevo küla sildile on pandud paber kirjaga «Ratko kangelane». Foto: SCANPIX

Ajalehe Dnevni Avaz andmetel elas oletatav sõjakurjategija Ratko Mladic Belgradis politsei peakorteri lähistel ja oli tulnud külasse, kus ta tabati, alles kaks päeva enne seda.

Bosnia ja Hertsegoviina suuretiraažiline ajaleht tsiteerib Serbia politseiallikaid ja kirjutab, et Mladic elas Belgradi eeslinnas Sest Kaplaras ja et seal elab palju endisi ohvitsere.

Politsei väitel käis Mladic üksnes mõnikord Põhja-Serbias Zrenjani lähistel asuvas Lazarevo külas, et kohtuda sugulastega.

Politsei väidetavalt teadis Mladici perekonna kokkusaamistest Lazarevos ja ka mujal regioonis, neist nii mõnestki oli osa võtnud arvatavasti ka Ratko Mladic ise.

Eelmise aasta novembris kirjutas Dnevni Avaz, et Mladic elas Belgradis 2008. aasta lõpus, kuigi Serbia ametivõimud seda eitasid. Samas rääkisid kohalikud ajalehele, et nad annaksid elu Mladici eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles