Taas Novitšok! Suurbritannias teadvusetult leitud paar mürgitati sama ainega, millega varem oli rünnatud Skripale (14)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti eriteenistuste töötajad Salisbury keemiarünnaku paigas.
Briti eriteenistuste töötajad Salisbury keemiarünnaku paigas. Foto: BEN STANSALL / AFP / Scanpix

Suurbritannias Salisbury lähedalt Amnesburyst laupäeval meelemärkuseta leitud mees ja naine mürgitati sama närvimürgiga Novitšok, mille ohvriks olid langenud Sergei Skripal ja tema tütar Julia Skripal, teatas Briti politsei.

Suurbritannia Wiltshire krahvkonna politsei teatas täna hommikul, et Salisbury lähedal Amesburys leiti kaks teadvuse kaotanud inimest, kes olid kokku puutunud teadmata ainega.

Politsei kinnitusel ei ole praegu teadaolevalt teisi isikuid, kellel võiks olla sarnaseid sümptomeid. Samuti pole paari tausta uurides ilmenud midagi sellist, mis võiks anda alust niisuguse rünnaku korraldamiseks.

Praegu ei saa politsei veel öelda, kas Dawn Sturgessile ja Charley Rowleyle osaks saanud mürk oli pärit samast partiist, mida kasutati Skripalide mürgitamiseks.

Mürgitusnähtudega haiglasse sattunud Sturgess ja Rowley viibivad samas haiglas, kuhu kuhu mõne kuu eest toimetati kriitilises seisundis endine Vene-Briti topeltagent Sergei Skripal ja tema tütar Julia Skripal. 40ndates paari seisund on arstide sõnul kriitiline.

Amesbury politseitöötajad saatsid kogutud proovid uurimiseks lähedalasuvasse Porton Downi laboratooriumi.

Sturgess ja Rowley puutusid mürkainega kokku vaid paari kilomeetri kaugusel kohast, kus mürgitati Skripalid.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles