ÜRO erisaadik Jeemenis pidas kõnelusi huthide liidriga (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeemeni valitsusmeelne võitleja huthimässuliste juhi pildi juures.
Jeemeni valitsusmeelne võitleja huthimässuliste juhi pildi juures. Foto: SALEH AL-OBEIDI / AFP

ÜRO erisaadik Jeemenis teatas kolmapäeval, et pidas huthi mässuliste liidri Abdulmalik al-Huthiga "viljakaid kõnelusi" pealetungi ärahoidmisest Hodeida sadamalinnale.

"Sain suurt julgustust sõnumitest, mis minuni jõudsid ja mis olid positiivsed ja konstruktiivsed," lausus Martin Griffiths ajakirjanikele Sanaa lennujaamas. Griffiths pidas linnas kõnelusi kaks päeva.

"Olen eriti tänulik Abdulmalik al-Huthile, kellega kohtusin eile, toetuse ja koos peetud viljakate kõneluste eest," ütles ta.

Jeemeni lääneosas Hodeida sadamalinna lähistel hukkus pühapäeval ja esmaspäeval vaenupoolte vastastikuses pommitamises 11 tsiviilelanikku ja 43 mässulist, ütlesid allikad haiglast teisipäeval.

Jeemeni valitsusväed ning nende liitlased Saudi Araabia ja Araabia Ühendemiraadid (AÜE) pommitasid mässuliste positsioone Hodeida lähedal, aga pealetung linnale endale seisab, ütlesid valitsusallikad.

Haiglaallikate sõnul sattusid mässulised pühapäeval ja esmaspäeval valitsusväe ja koalitsiooni pommirünnakute alla ning mõnes piirkonnas vastasid mässulised samaga. Lahingutes hukkus 11 tsiviilisikut ja 43 mässulist, ütlesid nad.

Sel nädalal asuti pommitama mässuliste positsioone Hodeidast lõunas Tohaytas, Beit al-Faqiyas ja Zabidis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles