McCain vs Obama: kogemus või muutused

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA presidendivalimiste kuudepikkuse kampaania lõpuks on suurparteide kandidaadid John McCain ja Barack Obama naasnud juba tuttava teema juurde, rõhudes nädalavahetusel kulmineeruvas võitluses häälte pärast eeskätt just esimese kogemuste ja teise lubatud muutuste vastasseisule.

Obamast suuremas osas üleriiklikes ja kohalikes küsitlustes selgelt maha jäänud McCain üritab vahe tagasitegemiseks taas rahvale selgeks teha, et Obamal ei ole piisavalt kogemust juhtida riiki ja sellega kaasnevat suurt sõjamasinat ning kaitsta ameeriklasi julgeolekuohtude eest, vahendas Reuters.

«Mõne päeva eest hoiatas senaator Biden ise, pange mu sõnu tähele, ta ütles ise, et senaator Obama pannakse proovile rahvusvahelise kriisiga. Mu sõbrad, mind on proovile pandud, aga senaator Obamat mitte, teatab McCain eile mitmes võtmetähtsusega osariigis tele-eetrisse lastud valimisreklaamis.

Obama seevastu jätkab oma jutuga, et vabariiklast McCaini valides hääletaksid ameeriklased justkui veel neljaks aastaks võimule George W. Bushi. «21 kuud ja kolm debatti hiljem ei ole John McCain ikka suutnud ameerika rahvale rääkida ühestki suurest asjast, kui see puudutab majandust, mida ta teeks teisiti kui George Bush.»

Illinoisi mustanahaline senaator ise on oma kampaania üles ehitanud lubadusele tuua valitsemisse muutusi ning see tõi talle edu parteisiseses konkurentsis. USA eakaimaks presidendiks valituks osutumise korral saav McCain seevastu rõhus oma erakonnas just kogemuse kaardile. Kumb strateegia lõpuks paremini töötab, näitab järgmine teisipäev, kui ameeriklased valimisurnide juurde lähevad.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles