ÜRO Julgeolekunõukogu korraldab täna eriistungi Süüria teemal (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õhulöök mässuliste valduses olevas Saida linnas.
Õhulöök mässuliste valduses olevas Saida linnas. Foto: MOHAMAD ABAZEED / AFP

ÜRO Julgeolekunõukogu korraldab neljapäeval eriistungi, et arutada Venemaa toel toimuvat Süüria vägede pealetungi ülestõusurühmituste vastu, mis on sundinud põgenema umbes 300 000 inimest.

Julgeolekunõukogu roteeruv eesistuja Rootsi taotles seda istungit koos Kuveidiga.

ÜRO hinnangul on alates 19. juunist Süüria edelaprovintsist Daraast jätkuvate pommitamiste eest pagenud 270 000 kuni 330 000 süürlast.

Vene välisminister Sergei Lavrov ütles varem päeval, et kogu Süüria küsimustik, sealhulgas olukord riigi lõunaosas tuleb arutamisele Vene riigipea Vladimir Putini ja USA presidendi Donald Trumpi 16. juuli Helsingi kohtumisel.

"Mis puudutab Lõuna- Süüriat, siis kogu Süüria küsimustikku arutatakse kindlasti Helsingis," sõnas Lavrov pärast läbirääkimisi Jordaania välisministri Ayman Safadiga.

Venemaa tõi Süüriast ära peaaegu 30 sõjalennukit, teiste seas kuus ründelennukit Su-25, ja helikopterit, teatas Lõuna sõjaväeringkond kolmapäeval.

Vene president Vladimir Putin teatas eelmisel nädalal, et Venemaa jätkab Süüriast üksuste äratoomist.

Venemaa alustas Süürias sõjalist operatsiooni president Bashar al-Assadi valitsusvägede toetuseks 2015. aasta septembris ning on etendanud tähtsat rolli režiimivägede sõjalises edus, mille tulemusena on tagasi vallutatud olulise osa riigi territooriumist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles