Uus-Meremaa võib Dotcomi Ühendriikidele siiski välja anda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Dotcom kohtusaalis.
Kim Dotcom kohtusaalis. Foto: NIGEL MARPLE / REUTERS

Uus-Meremaa kohus lükkas neljapäeval tagasi Saksa-Soome päritolu programmeerija ja internetiärimehe Kim Dotcomi edasikaebuse ja otsustas, et ta võidakse Ühendriikidele siiski välja anda.

Ühendriigid on nõudnud Uus-Meremaal failijagamisteenuse Megaupload asutaja väljaandmist ja seal ähvardab Dotcomi piraatluses süüdimõistmise korral kuni 20-aastane vanglakaristus.

Väidetavalt on ta autoriõiguste omanikele põhjustanud sadade miljonite ulatuses kahju.

Uus-Meremaa kohus leidis otsuses, et USA võimuesindajatel on põhjendatud alus nõuda Dotcomi väljaandmist.

Dotcom on võidelnud juba alates 2012. aastast Uus-Meremaalt Ühendriikidele väljaandmise vastu.

Ka Kim Schmitzi ja Kim Tim Jim Vestorina tuntud Saksa kodanikku süüdistatakse Ühendriikides muu hulgas rahapesus ja netipiraatluses. Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) väitel on Megaupload.com põhjustanud filmide, telesaadete ja muu materjali ebaseadusliku jagamisega autoriõiguste omanikele enam kui 500 miljoni dollari ulatuses kahju.

Dotcom nimetab Ühendriikide võimude tegevust eksitavaks ja pahatahtlikuks ning väidab, et teda kiusatakse taga USA meelelahutustööstuse ülesandel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles