Saharas vabastati kaks austerlast pantvangist

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sahara kõrb.
Sahara kõrb. Foto: AFP / Scanpix

Austria võimude kinnitusel on islamisõdalaste käest vabastatud kaks selle riigi kodanikku, kes viidi juba mitme kuu eest pantvangi sügavale Sahara kõrbesse.

Tuneesias juba veebruaris puhkusereisi ajal kadunuks jäänud austerlased Andrea Kloiber ja Wolfgang Ebner arvati olevat sattunud Al-Qaeda terroriorganisatsiooni Põhja-Aafrika tiiva kätte, kuid viimastel andmetel lubati nad eile õhtul vabadusse, vahendas Reuters.

Austria välisministri Ursula Plassniki sõnul on 252 päeva pantvangis veetnud naine ja mees praegu juba Mali võimude kaitse all ning teel pealinna Bamakosse. Neile saadetakse vastu lennuk, mis neid kodumaale toimetab.

Esialgu pole selge, kas pantvangide vabastamise eest on äärmuslastele midagi vastu pakutud. Al-Qaeda hoiatas varem, et ükskõik milline sõjaline katse röövituid vabastada lõppeks nende surmaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles