Vene hävituslennuk Su-57 saab hüperheli kaugraketid (15)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene õhujõudude hävituslennuk Su-57.
Vene õhujõudude hävituslennuk Su-57. Foto: Pavel Golovkin / AP / Scanpix

Vene sõjaväelased on lõpetamas õhk-õhk hüperheli kaugraketi katsetamist hävitajate Su-35 ja Su57 tarvis, kirjutas ajaleht Izvestija.

«Kaitseministeerium on lõpetamas õhk-õhk hüperheli ülikaugraketi R-37М katsetamist. Sellega saab hävitada ülikiiresti lendavaid õhusihtmärke 300 km-st kaugemalgi. Toode on suurel määral tehniliselt valmis,» seisis artiklis.

Ajalehe andmetel kavandati raketti algselt MiG-31 tarvis, kuid pärast täiustamist relvastatakse sellega neljanda põlvkonna hävitajad Su-30 ja -35 ning perspektiivne viienda põlvkonna hävitaja Su-57.

Lasketäpsuse 300 km-st kaugemal tagab ainulaadne sihtimissüsteem, millesse kuulub tänapäevane radar, parda-inertsiaalkompleks ja raketi isesihtuv pea, märgib ajaleht.

Izvestia edastas ka raketi R-37М põhinäitajad. See on tavalise aerodünaamilise skeemiga, veidi pikendatud tiivaga, mass on üle poole tonni, kild-fugass laeng 60 kg, taktikalis-tehnilisi andmeid esialgu ei avaldata.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles