Süüria režiimiväed ja Vene õhujõud ründavad ägedalt Daraa provintsi (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daraa provintsis võitlevad Süüria režiimiväed mässuliste käest alade äravõtmise nimel.
Daraa provintsis võitlevad Süüria režiimiväed mässuliste käest alade äravõtmise nimel. Foto: Mohamad Abazeed / AFP / Scanpix

Süüria režiimiväed ja Vene õhujõud ründavad ägedalt mässuliste kontrolli all olevaid piirkondi riigi lõunaosas Daraa provintsis.

Tegemist on kaks nädalat kestnud pealetungi kõige rängemate õhurünnakutega, teatas Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus täna.

Süüria ja Vene lennukid tulistasid täna hommikul sadu rakette ja heitsid tünnipomme, ütles keskus. Rünnakuid hoogustati pärast seda, kui läbirääkimised mässuliste vabatahtlikuks allaandmiseks eile nurjusid.

Ägedate pommirünnakute toel õnnestus valitsusvägedel hõivata esimest korda rohkem kui kolme aasta jooksul kontrollpunkt Jordaania piiril, ütles vaatluskeskuse direktor Rami Abdel Rahman.

Tema sõnul püütakse Venemaa relvarahutingimused tagasi lükanud mässulisi pommitamise abil relvi maha panema.

Osa mässulistest rühmitustest nõustus kolmapäeva õhtul alla andma, ülejäänud aga lahkusid kõnelustelt Venemaa delegatsiooniga, teatades, et ei loovuta raskerelvi.

Damaskus on varem saavutanud mujal Süürias samalaadsete pommirünnakutega mässuliste nõustumise allaandmistingimustega ja hõivanud tänu sellele suuri alasid.

30 Daraa provintsi linna on juba nõustunud alla andma ja seeläbi on Süüria valitsusväed kahekordistanud enda kontrolli all olevaid alasid antud piirkonnas.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles