Tai noorjalgpallurite asupaik koopas täitus veega, poisid pidid liikuma veelgi sügavamale maa alla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästetööd koopasse lõksu jäänud poiste väljatoomiseks on kestnud juba ligi kaks nädalat.
Päästetööd koopasse lõksu jäänud poiste väljatoomiseks on kestnud juba ligi kaks nädalat. Foto: YE AUNG THU / AFP / SCANPIX

Poisid olid sunnitud liikuma koopas sügavamale, sest nende esialgne asupaik täitus veega, vahendab Daily Mail.

Poisid pidid liikuma koopas peaaegu 200 meetrit oma esialgsest asukohast sügavamale.

Ligi kaks nädalat Tais koopas lõksus olnud poiste väljatoomiseks käivad ulatuslikud päästetööd, mida raskendavad vihmasajud.

Üleujutatud koobastikust pumbatakse välja vett, et poistel oleks võimalik enam kui kilomeetri pikkusest koopast ilma sukeldumata väljuda. Praeguseks hetkeks on välja pumbatud 128 miljonit liitrit vett.

Veetase alaneb igas tunnis aga vaid ühe sentimeetri võrra, mistõttu on Chaing Rai provintsi kuberner nimetanud päästetöid võidujooksuks veega. Kui veetaset piisavalt alandada ei suudeta, peavad poisid koopast väljapääsemiseks sukelduma. 

Eriväelastest sukeldujad õpetavad ujumisoskuseta poisse sukelduma, aga koobastiku näol on tegemist väga keeruka sukeldumispaigaga.

Isegi kogenud sukeldujatel võtab koopa sissepääsust poisteni jõudmine aega kuus tundi. 

Kaksteist 11–15-aastast poissi ja nende jalgpallitreener läksid Tham Luang Nang Noni koopasse 23. juunil. Koobas on kohalik turismiatraktsioon, kuid vihmahooajal, juunist oktoobrini, on osa sellest vee all.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles