USA nõuab Venemaalt 13 väidetavalt valimistesse sekkunud inimese väljaandmist (5)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Senaator John Kennedy nõuab 13 väidetavalt valimistesse sekkunud inimese väljaandmist.
Senaator John Kennedy nõuab 13 väidetavalt valimistesse sekkunud inimese väljaandmist. Foto: ANTHONY BEHAR/SIPA USA / Anthony Behar/Sipa USA / Scanpix

USA tahab, et Venemaa annaks välja 13 oma kodanikku, kes Washingtoni arvates on seotud USA presidendivalimistesse sekkumisega, ütles Louisiana senaator John Kennedy, kes viibib USA senati delegatsiooniga Moskvas.

«Kui Venemaa tuleks meile vastu ja annaks need isikud USA-le välja, et nad Ameerika kohtu ette tuua, näeksid Vene võimud, et nende inimeste vastu on süütõendid olemas,»  ütles Kennedy usutluses ajalehele Kommersant.

Senaator meenutas, et Ühendriikides esitati seoses oletatava presidendivalimistesse sekkumisega süüdistus 13 Venemaa kodanikule, kes töötavad Peterburis Interneti-uuringute instituudis.

«Me hoiatasime oma vestluskaaslasi: kui Venemaa jätkab USA siseasjadesse sekkumist ja teeb seda novembrikuistel kongressi (vahe)valimistel, on meie vastus kiire ja väga karm,» lisas ta.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles