Zatlers kaotas Rahvapartei toetuse

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andris Šķēle.
Andris Šķēle. Foto: Wikipedia.org

Läti konservatiivne Rahvapartei teatas täna, et ei kavatse toetada Valdis Zatlersi jätkamist riigipeana.

Endise peaministri Andris Šķēle juhitava erakonna teatel toetas partei varem Zatlersi jätkamist oma ametis, kuna tema tagasivalimine oleks taganud poliitilise stabiilsuse majandusraskustesse sattunud riigis, vahendas lõunanaabrite uudistevõrk LETA.

Nüüd aga, kui Zatlers otsustas parlamendi laialisaatmise panna rahvahääletusele, on Rahvapartei hinnangul kistud riik valimiseelsesse võitlusse. Partei teatas pressile saadetud sõnumis, et Zatlersi motiivid on seotud tema poliitiliste eesmärkidega.

Küll aga on erakonna liider Šķēle üks nendest, kelle juures korraldas Läti korruptsioonivastase võitluse büroo (KNAB) möödunud nädalal läbiotsimise seoses 20. mail alustatud juurdlusega.

Lisaks Šķēlele esindab erakonda parlamendis veel kaks saadikut. Partei pole veel teatanud, kas nad toetavad teist presidendikandidaati, Roheliste ja Põllumeeste Liidu esindajat Andris Bērziņšit.

Täna avalikustati ka Läti presidendivalimiste kuupäev. Valimised toimuvad 2. juunil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles