Suur politseioperatsioon: Armeenia maffiagrupi vahelevõtmises osales üle tuhande politseiniku (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseioperatsiooni käigus vahistati 129 inimest.
Politseioperatsiooni käigus vahistati 129 inimest. Foto: EPA/Scanpix

Juuni lõpus leidis aset politseioperatsioon, milles osales üle tuhande politseiniku ja vahistati 129 inimest, kirjutab Europol pressiteates.

26. ja 27. juunil leidis aset Hispaania rahvusliku politsei ja Kataloonia võimudele alluva Mossos d’Esquadra politsei ühine operatsioon Armeenia päritolu kuritegeliku rühmituse vastu.

Operatsiooni läbiviimist toetasid ka Europol ja Interpol ja sellest võttis osa rohkem kui 1000 politseinikku.

Läbiotsimised toimusid mitmes Hispaania linnas, kokku 74 majas. Vahi alla võeti 129 inimest ja uurimisega seoses arestiti sularaha, relvi, kuuliveste ja salatubakat.

Juurdlust ühe suurima kuritegeliku grupeeringu suhtes alustati 2016. aastal.  

Maffiagrupp tegeles mitmes erinevas valdkonnas. Üks tegevusala hõlmas spordikorruptsiooni, mille käigus sõlmiti kokkuleppeid umbes 20 sportlasega, et tagada võistlustel teatud kindel tulemus. Seejärel osaleti ennustusvõistlustel, kus võideti tulemuse täpse teadmise eest raha.

Lisaks oli grupp seotud ebaseadusliku tubakakaubandusega, mille käigus toimetati Poolas ja Ukrainas toodetud tubakatooteid Prantsusmaale,  Itaaliasse ja Hispaaniasse. 

Saksamaalt ja Belgiast ostetud luksusautodel muudeti odomeetri näitu ja võltsiti dokumente, misjärel müüdi autod edasi Hispaaniasse.

Üks osa grupi liikmetest tegeles Hispaania linnades Alicantes and Valencias murdvargustega ja varastatud väärisesemetest valmistati hõbeda- ja kullakange.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles