Galerii: Moskvasse ilmusid salapärased riigijuhtide plakatid

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Moskva linnavalitsus lasi täna alla võtta tänavatele ilmunud kummalised plakatid, mis kujutasid riigijuhte Dmitri Medvedevit ja Vladimir Putinit tenniseriietes poseerimas.

Plakatid kandsid TsUMi poeketi logosid ja ilmusid täna kaupluse läheduses asuvatele südalinna tänavatele, vahendab AFP.

Postritele trükitud pildil hoiab president Medvedev käes tennisereketit, peaminister Putin aga on tühjade kätega ja vaatab valulikul pilgul kaamerasse. Poliitikute säravvalgeid spordiriideid kaunistavad nimetähed «M» ja «P».

Kuigi postrid on kujundatud TsUMi kevad-suvise kampaania stiilis, eitab poekett igasugust seost plakatitega. Ettevõte rõhutas, et nende logo kasutamine postritel on seadusevastane.

Valitsus käskis Moskva linnavõimudel plakatid tänase päeva jooksul ära koristada. Putini pressisekretär Dmitri Peskov ütles Interfaxile, et postritel on selgelt kommertslik eesmärk ja nende ülespanek kaldub huligaansuse poole.

Postritel on näha nende autori e-mail ja internetiaadress monolog.tv. Nende kujundaja, kes keeldus oma nime avaldamast, ütles AFPle, et tegu on tänavakunstiga. «Võtsin kaks meie riigi kuulsaimat inimest... kellel puudub  igasugune side meelelahutus- ja moemaailmaga,» kirjutas plakatite autor.

«Tavaliselt näeme Putinit ja Medvedevit kurguni kinninööbituna ja ma tahtsin näidata neid moekate ning elu vabalt võtvate tüüpidena, kes järgivad trende ning kellel on aktiivne elustiil,» lisas ta.

Tegelikkuses pole kumbki poliitik tennisest kuigi huvitatud – Putin on hoopis judo-entusiast ja Medvedev on öelnud, et armastab joogaga tegeleda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles