Lõuna-Aafrikas sõid lõvid ära kolm salakütti (6)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõvid Kariega loodusreservaadis Lõuna-Aafrika Vabariigis. Rünnak salaküttidele toimus teises reservaadis.
Lõvid Kariega loodusreservaadis Lõuna-Aafrika Vabariigis. Rünnak salaküttidele toimus teises reservaadis. Foto: Caters News Agency / Scanpix

Lõuna-Aafrika Vabariigi kaitsealal puresid lõvid surnuks ja sõid ära kolm salakütti, kes olid ilmselt jahtimas ninasarvikuid. 

Mehed sisenesid Lõuna-Aafrika Vabariigi kagurannikul asuvasse Sibuya loodusreservaati esmaspäeva esimestel tundidel ning neil oli kaasas võimas vintpüss ning kirves. Nende tükkideks rebitud surnukehad leiti üleeile.

«Nad kõndisid lõvikarja keskele,» rääkis loodusreservaadi omanik Nick Fox AFP-le. «Me pole kindlad, kui palju neid oli – neist pole just palju järel. Tundub, et seal on kolme inimese riided. Ma pole millestki sarnasest meie kandis varem kuulnud.»

Foxi sõnul on politseiuurijad sündmuskohal võtmas proove ohvrite säilmetelt.

«Me läksime sinna eile. Ma lasin meie veterinaaril visata kõiki lõvisid [uinuti] noolega,» jutustas Fox. «Ma arvan, et meil vedas, et lõvid said nad kätte enne, kui nad jõudsid ninasarvikuteni.»

Foxi sõnul kaotasid nad 2016. aasta märtsis salaküttidele kolm ninasarvikut.

Aafrikas elab looduses vähem kui 25 000 ninasarvikut ning nende arvukuse kahanemist on mõjutanud rängalt salaküttimise kasv.

Ninasarvikuid jahitakse nende sarve pärast, mille järele on suur nõudlus Hiinas, Vietnamis ja teistes Aasia riikides, kus ustutakse sel olevat raviomadusi.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles