Võimud: kolibakteriepideemia ei saanud algust Hispaaniast

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania Andaluusia regiooni põllumajandus- ja akalndusminister Clara Aguilera kurki söömas
Hispaania Andaluusia regiooni põllumajandus- ja akalndusminister Clara Aguilera kurki söömas Foto: SCANPIX

Hispaania võimud eitasid, et kolibakteriga saastunud kurkidest tekkinud epideemia sai alguse selle riigi mahefarmidest.

Hispaania Euroopa asjade ministri Diego Lopez Garrido sõnul ei näita mitte ükski tõendusmaterjal, et epideemia alguspunkt oleks Hispaanias, edastab Reuters.

«Siiani ei ole suudetud tõendada, et epideemia sai alguse siinsetest mahefarmidest. Meie eesmärgiks on teha kindlaks need isikud, kes süü Hispaania kaela veeretasid,» lausus Garrido.

Hispaania tervishoiuministeeriumi sõnul ei ole selles riigis tulnud ette EHEC-kolibakterist tingitud haigestumist ega surmajuhtumeid.

Andaluusia põllumajandus- ja kalandusminister Clara Aguilera külastas kurgikasvatusfarme ning sõi fotograafide kaamerate ees kurke, näitamaks, et sealsed kurgid on ohutud.

Lõuna-Hispaanias asuvad farmid on alates sellest, kui kolibakteri epideemia arvati alguse saanud kahest Andaluusia farmist, saanud kahju 7 – 8 miljonit eurot päevas.

Kolibakteri põhjustatud surmajuhtumeid oli eilse seisuga Saksamaal juba 14. Ka teistes Euroopa riikides on haigestumisjuhtumitest teatatud.

Asjatundjate sõnul võib epideemia väga laiaulatuslikuks kujuneda.

EHEC-kolibakter kahjustab neerusid ja kesknärvisüsteemi  ning tekitab verise kõhulahtisuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles