KOHALIK VAADE. Leedu laulupeost osavõtjad said toidumürgistuse

Vaidas Saldžiūnas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kehv toitlustus pole Leedu laulu- ja tantsupeoliste tuju rikkunud ning hädas on tekkinud hoopis suur ühtekuuluvustunne.
Kehv toitlustus pole Leedu laulu- ja tantsupeoliste tuju rikkunud ning hädas on tekkinud hoopis suur ühtekuuluvustunne. Foto: Alfredas Pliadis/Xinhua/Sipa USA/Scanpix

Mida on laulmisel-tantsimisel ühist kõhulahtisusega? Absurdne ja üsna halb küsimus, millele paljud vastaks ilmselt, et ei midagi. Kuid nad eksiks, sest seos on selge ja tragikoomiline. Vähemalt Leedus.

Nagu eestlasedki, armastavad leedukad laulda ja tantsida ning nädal aega kestval suurpeol osaleb tuhandeid inimesi Leedust ja ka välismaalt. Kuid ainus, millest kõneldakse, on esinejate toitlustamise täielik läbikukkumine.

Soovid hommikusööki? Ole lahke – siin on natuke ülimagusat teed ja banaan, mis valmib ehk järgmisel aastal.

Lõunaks võid võtta guljašši. Tegu peaks olema väärika ungari hautisega. Tegelikult saad õrnalt pruunikas vees hõljuvat kõrbenud sealiha, mis meenutab midagi, mille koer võinuks välja oksendada.

Vorsti on ka. Siiski mitte uhket saksa grillvorsti, vaid kõige odavamat haledat julka, mille kõrvale pakutakse kahtlast, üleliia keedetud lödi, mis kunagi oli vist pasta, ja kaks kurgiviilu.

Kui oled taimetoitlane või koguni vegan, on ilmselt valida nälja ja kahe kurgiviilu vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles