Minister: USA hakkab vanematelt lahutatud lastelt DNA-proove võtma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
DNA proovide võtmine. Pilt on illustreeriv
DNA proovide võtmine. Pilt on illustreeriv Foto: HENRY ROMERO/REUTERS

USA ametnikud on andnud korralduse viia läbi DNA-testid vähem kui 3000 lapsega, kes on riigi praeguseks tühistatud vastuolulise immigratsioonipraktika tõttu oma vanematest lahutatud, et hõlbustada nende taasühinemist vanematega.

USA tervishoiuministeerium (HHS) «viib läbi DNA-testid, et määrata vanemlus kindlaks kiiresti ja täpselt,» ütles tervishoiuminister Alex Azar ajakirjanikele videosilla vahendusel.

Minister rõhutas, et HHS püüab täita teisipäeval ümber saavat kohtu määratud tähtaega umbes 100 alla viieaastase kinnipeetud lapse oma vanematega kokku viimiseks.

«HHS teab iga meie eestkostjate hoole alla oleva alaealise isikut ja asukohta,» lausus Azar ja lisas, et võimud tegutsevad laste oma vanematega taasühendamise nimel «nii kiiresti kui võimalik».

Juuni keskpaigas allkirjastas president Donald Trump täidesaatva määruse migrandiperede vastuolulise piiril lahutamise praktika lõpetamiseks. USA valitsus oli langenud selle praktika tõttu kriitikarahe alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles