Kindral: naismeeleavaldajad pidid läbima neitsilikkuse testi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kindral: naismeeleavaldajad pidid läbima neitsilikkuse testi
Kindral: naismeeleavaldajad pidid läbima neitsilikkuse testi Foto: SCANPIX

Ühe kindrali sõnul sundis armee sellel kevadel Egiptuse naissoost meeleavaldajaid läbima «neitsilikkuse testi».

Anonüümseks jääda soovinud kindrali sõnul kontrolliti naiste neitsilikkust selle tõttu, et naised ei kasutaks vägistamissüüdistust neid arreteerinud sõjaväelaste vastu, edastab cnn.com.

«Me pidime tagama, et nad olid neitsid. Need naised olid Kairos Tahriri väljakul telklaagris koos meessoost mässulistega. Naiste telkidest leidsime nii Molotovi kokteile kui narkootikume,» selgitas kindral.

Inimõigusorganisatsiooni Amnesty International nõudis, et Egiptuse uus valitsus uuriks naismeeleavaldajate väidet nende neitsilikkuse kontrolli ning armee vägivalla kohta.

Selle organisatsiooni andmetel arreteeris Egiptuse armee selle aasta märtsis Kairos vähemalt 18 naissoost meeleavaldajat. Need naised saadeti uurimisele, kas nad on neitsid.

Kinnipeetud naiste sõnul neid peksti, neile anti elektrišokki ning meesoost sõdurid tegid neist pilte, kui nende keha uuriti.

Ühe arreteeritud naise sõnul ähvardati teda elektrišokiga, kui ta ei luba meessoost günekoloogil oma neitsilikkust kindlaks teha. Naise sõnul alandati teda.

Egiptuse armee eitas, et naisi sellisel viisil läbi vaadati. Armee juhtkond ei soovinud kindrali väidet kommenteerida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles