Mladić viidi Haagi vanglasse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mladići autokonvoi teel Rotterdami lennuväljalt Scheveningeni vanglasse Haagis.
Mladići autokonvoi teel Rotterdami lennuväljalt Scheveningeni vanglasse Haagis. Foto: SCANPIX

Eelmisel neljapäeval vahistatud Ratko Mladić toimetati eile õhtul Serbiast Haagi vanglasse, kus genotsiidis ja teistes sõjakuritegudes süüdistatav Bosnia serblaste endine sõjaväejuht asub nüüd ootama kohtuprotsessi.

«Oleme väga õnnelikud, oleme väga rahul, et ta on meie järelevalve all,» teatas Endise Jugoslaavia Rahvusvahelise Kriminaaltribunali pressiesindaja Nerma Jelačić AFP-le vahetult pärast seda, kui Mladić ÜRO kinnipidamisasutusse toimetati.

Mladići lennuk maandus Rotterdami lennuväljal eile kell 19.45 kohaliku aja järgi. Kella 21.30 paiku saabus Mladić neljast mustast sõidukist koosnevas konvois Scheveningeni vanglasse Haagis.

Jelačić ütles, et Mladićit ootab kõigepealt arstlik ülevaatus, misjärel pannakse ta mõneks päevaks üksikkongi. Samuti leiab lähipäevadel aset esimene kohtuistung, kus Mladićil palutakse vastata talle esitatud süüdistusele.

Enne arreteerimist Euroopa tagaotsituimaks meheks kuulutatud Mladićit süüdistatakse Bosnia moslemite genotsiidis, tagakiusamises, hävitamises, mõrvas, küüditamises ja julmas kohtlemises. Talle pannakse muu seas süüks Euroopa rängimat massimõrva pärast Teist maailmasõda ehk 8000 moslemi mehe ja poisi tapmist 1995. aastal Srebrenicas.

Mladić jääb süüdimõistmisel elu lõpuni vangi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles