Soome valitsusläbirääkimised jõudsid otsustavasse faasi

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jyrki Katainen
Jyrki Katainen Foto: SCANPIX

Soome valitsusläbirääkimised on jõudnud otsustavasse faasi, kuna täna loodetakse jõuda lahenduseni palju erimeelsusi põhjustanud majandusküsimustes.

Koondpartei liikme Kimmo Sasi juhitav töögrupp arutab majanduse tasakaalustamise võimalikke abinõusid, vahendas Turun Sanomat. Kui üldraamistik saab paika, siis viks valitsus koguneda paari päeva pärast.

Sasi ja sotsiaaldemokraatide põhiläbirääkija Eero Heinäluoma pidasid majandusteemadel nõu hilisööni, kuid lõplikku kokkulepet ei sündinud.

Valitsusläbirääkimistel osaleva kuue partei liidrid kogunevad täna kell 14. «Täna on otsustav päev,» tunnistas Rootsi Rahvapartei (RRP) esindajana majanduse töörühmas olev Astrid Thors.

Heaoluühiskonna teemasid arutava töörühma tegemistes osalev Ulla-Maj Wideroosi (RRP) oletusel ei lähe pärast kokkulepet majandusteemade üle enam kaua, kui lüüakse lukku kogu valitsusprogramm.

«Me oleme jõudnud nii kaugele, et kui majandusküsimuste raamid saavad paika, läheb töö kiiresti edasi. On lepitud kokku, et istume töörühmades homme ja võib-olla ka reedel,» rääkis Wideroos.

Koondpartei esimehe Jyrki Kataineni juhitavatel valitsusläbirääkimised läheb täna 13 päev.

Parlamendivalimised toimusid Soomes 17. aprillil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles