Allikas avaldas Trumpi ja Putini kohtumise peateema (8)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene riigipea Vladimir Putin ja Ameerika Ühendriikide president Donald Trump novembris Vietnamis.
Vene riigipea Vladimir Putin ja Ameerika Ühendriikide president Donald Trump novembris Vietnamis. Foto: Jorge Silva / Reuters / Scanpix

16. juulil Helsingis toimuva USA presidendi Donald Trumpi ja Vene riigipea Vladimir Putini kohtumise kõige olulisem teema on Iraani roll Süüria sõjas, kirjutab Bloomberg. 

Väljaanne Bloomberg kirjutab anonüümseks jääda soovinud Venemaa ametnikule viidates, et Kreml ja Washington peavad intensiivseid läbirääkimisi, et riigipead saaksid tippkohtumise lõpetada vähemalt ühe kokkuleppe saavutamisega. 

Pooled peavad oluliseks, et 16. juuli tippkohtumise järel oleks võimalik öelda, et suhete parandamine on õigustatud. Selleks on vaja saavutada vähemalt üks kokkulepe.

Teemade nimekirja tipus on allika sõnul Iraani roll Süüria sõjas. Seda põhjusel, et Putin on põhimõtteliselt nõustunud USA ja Iisraeli nõudmistega, mis puudutavad Iraani poolt toetatud üksuste eemalehoidmist Süüria-Iisraeli piirilt ja nende asendamist Süüria valitsusrežiimi vägedega.

Ühendriikide riikliku julgeoleku nõunik John Bolton usub, et Iraani vägede väljaviimine Süüriast oleks suur samm edasi.

Lisaks Süüria sõja küsimusele võib kahepoolsel tippkohtumisel arutamisele tulla Venemaa sekkumine USA presidendivalimistesse ja Krimmi annekteerimise küsimus.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles