Arste vahendada lubanud Eesti firma valmistas Jyväskyläs pettumuse

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arstid
Arstid Foto: SCANPIX

Renditööjõuna tegutsevate arstide leidmiseks korraldatud konkursi võitnud Eesti firma SPCDoctor OÜ valmistas pettumuse Jyväskylä kostööpiirkonnale Jytele.

Esialgsete plaanide järgi taheti sõlmida tööleping viie Eesti arstiga, kuid seni pole tööle võetud ühtegi, vahendas YLE Keski-Suomi.

Jyte plaanis osta konkursi võitnud firmalt arstiteenuseid alates maist. Lepingu sõlmimine takerdus keeleprobleemide tõttu – firma pakkus arste, kelle soome keele oskus oli ebapiisav.

Sobivaks ja pädevaks peetud arstid pole mingil põhjusel Jyväskylässe tööle saabunud. Ülemarst Sakari Ritala tunnistas, et koostöö Eesti firmaga on olnud väga ebameeldiv.

Me kohtusime ja testisime arste ning nende hulgas oli kolm sellist, kes meie arvates oleks sobinud meile tööle, kuid mingil põhjusel läksid nad hoopis mujale, rääkis Ritala.

Jyte elab lootuses saada enda juurde tööle üks Eesti arst, kuid ka tema saabumises puudub kindlus. «Ka temaga on veidi kehvasti läinud, kuna ta pidi esmaspäeval tööle tulema, kuid ka täna pole teda näha,» kurtis doktor Ritala eile pärastlõunal.

«Meie seisukohast vaadates on koostöö selle firmaga olnud väga ebameeldiv. Nüüd loodame, et see ükski arsti tuleks meile tööle, kokkuvõttes oleme väga pettunud ja kurvad selle firma tegevuse pärast.»

Jyte tervishoiukeskustesse saadakse renditööjõuna arsti konkursil teiseks tulnud Soome firma Attendo MedOne’i kaudu. Näiteks kaks arsti on Tikkakoskil juba tööle hakanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles