Saksa valitsus jõudis migratsiooniküsimuses kokkuleppele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa valitsus jõudis migratsiooniküsimuses kokkuleppele.
Saksa valitsus jõudis migratsiooniküsimuses kokkuleppele. Foto: Lluis Gene / AFP / Scanpix

Saksa koalitsioonivalitsus jõudis eile migratsiooniküsimuses kokkuleppele, teatas kohalik meedia.

Liidukantsler Angela Merkel ja siseminister Horst Seehofer leppisid esmaspäeval kokku, et Saksa-Austria piirile luuakse transiidikeskused varjupaigataotlejate kontrollimiseks.

Merkeli Kristlik-Demokraatliku Liidu (CDU) ja selle sõsarpartei Baieri Kristlik-Sotsiaalse Liidu (CSU) plaani arutamisse kaasati ka valitsuskoalitsiooni kolmas osapool Sotsiaaldemokraatlik Partei (SPD), kuid teisipäeva hilisõhtuks rändekriisi lahendamises üksmeelt ei saavutatud, kirjutasid Saksa ajalehed Der Spiegel ja Bild.

Valitsuserakonnad kogunesid migratsiooniküsimust uuesti arutama eile.

Kolm erakonda saavutasid kompromisskokkuleppe illegaalse immigratsiooni tõkestamiseks ja rangema varjupaigapoliitika jõustamiseks, teatas Deutsche Welle.

SPD liider Andrea Nahles ütles, et ühepoolseid samme Saksamaa migratsiooni vallas astuma ei hakka, kuid asüülitaotluste menetlemist kiirendatakse lähtuvalt Dublini leppest, mis reguleerib Euroopa Liidu asüülipoliitikat.

Erakondade liidrid otsustasid loobuda transiidikeskuste rajamisest saabuvate varjupaigataotlejate menetlemiseks, selle asemel on nüüd kavas transiidiprotsess politseikeskustes, ütles Seehofer ajakirjanikele.

Kui migrante ei ole võimalik toimetada Müncheni lennujaama transiidimajutusalale, tegeleb politsei saabuvate põgenikega oma praegustes rajatistes piiril, ütles valitsus avalduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles