Soome kaitsepolitsei teab riiki ähvardanud al-Nasserit

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarja Halonen Põhja-Afganistanis ümbritsetuna soomlastest väekontingendist.
Tarja Halonen Põhja-Afganistanis ümbritsetuna soomlastest väekontingendist. Foto: www.presidentti.fi

Soome kaitsepolitsei (Supo) on teadlik Al-Qaeda ühe juhtfiguuri Abu Sulamai al-Nasseri kirjutistest, neis peituv ähvardus pole erandlik.

«Sarnaseid juhtumeid on olnud varemgi. Vähemalt praegu see mõjuta see Soome-suunalist ohu taset,» ütles Supo kommunikatsioonijuht Liinu Lehto-Seljavaara Iltalehtile.

«Meie seisukohast on oluline see, et seda ähvardust võeti tõsiselt. Oleme võtnud kasutusele abinõud ehk teavitanud kaitsejõude. Olukorral hoitakse loomulikult silma peal,» lisas ta.

Al-Qaeda üks juhtfiguure julgustab mässulisi Afganistanis ründama Soome vägesid, sest nad on nõrgad ja hoiduvad kokkupõrgetest, kirjutasid tänased Soome ajalehed.

Afganistanis viibiv Soome kriisihaldusüksus jätkab tegevust endisel viisil. Kaitsejõudude peastaabi kommunikatsioonijuht Eero Karhuvaara tunnistas Iltalehtile, et taolistele ähvardustele pööratakse tähelepanu.

«Kui ma nüüd õigesti mäletan, siis kõik ISAFi koosseisu kuuluvad riigid on taolisi ähvardusi saanud. Loomulikult on nende eesmärgiks mõjutada vägesid, kuid Soome kriisihaldusüksus Afganistanis tegutseb nagu varemgi vastavalt operatiivsele olukorrale,» kommenteeris Karhuvaara.

Afganistanis viibiva ja NATO juhitava rahvusvaheliste julgeolekuabijõudude (ISAF) koosseisus on praegu 195 Soome sõdurit. Soomlased tegutsevad põhiliselt Põhja-Afganistanis Mazār-e Sharīfis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles