Erdoğan: Türgis jätkab senine valimisliit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seekordsete valimistega muutus Türgi riigikord parlamentaarsest presidentaalseks ja president Recep Tayyip Erdoganil on varasemast suurem võim.
Seekordsete valimistega muutus Türgi riigikord parlamentaarsest presidentaalseks ja president Recep Tayyip Erdoganil on varasemast suurem võim. Foto: Arnaud Andrieu/SIPA / Arnaud Andrieu/SIPA / Scanpix

Türgi võimuerakonna Õigluse ja Arengu Partei (AKP) valimisliit Rahvusliku Liikumise Parteiga (MHP) jätkub ka pärast valimisi, ütles president Recep Tayyip Erdoğan täna.

24. juunil presidendivalimised võitnud Erdoğan vannutatakse uuest presidendiametisse esmaspäeval.

Samaaegselt toimunud parlamendivalimistel võitis enim hääli tema erakond AKP, kuid partei ei saanud 600-kohalises parlamendis enamust. Seepärast tuleb tal jätkata koostööd MHP-ga, kellega AKP oli valimisliidus.

Seekordsete valimistega muutus Türgi riigikord parlamentaarsest presidentaalseks ning Erdoğanil on varasemast suurem võim.

Erdoğani teatel jätkub AKP ja MHP koostöö.

Analüütikute hinnangul välistab selline liit demokraatlikud reformid ja püüded kurdidega rahu saavutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles